Bekijk nieuws

Op deze pagina vindt u de nieuwste trends en acties op het gebied van chiptuning, AdBlue systemen en meer!

Waarom faalt het adblue systeem zo vaak in de meeste voertuigen?

Waarom faalt het adblue systeem zo vaak in de meeste voertuigen? Wij van adblueprobleem.nl vertellen jou hieronder waarom adblue momenteel een groot probleem is. Wilt u verholpen worden van uw adblue problemen en wilt u deze grote kosten voorkomen? Neem

Het uitleggen van waarom AdBlue-systemen op dit moment zo vaak falen, vereist een diepgaande analyse van verschillende factoren, zoals technische, operationele en zelfs beleidsmatige aspecten. Laten we beginnen met een overzicht van wat AdBlue is en waarom het zo cruciaal is in moderne dieselmotoren. Vervolgens kunnen we de mogelijke redenen onderzoeken waarom deze systemen soms falen.

AdBlue: Een Introductie

 

AdBlue is een geregistreerd handelsmerk van het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) en wordt gebruikt als een merknaam voor Diesel Exhaust Fluid (DEF). DEF is een vloeistof die bestaat uit gedemineraliseerd water en ureum. Het wordt gebruikt als additief in dieselmotoren die zijn uitgerust met Selectieve Katalytische Reductie (SCR) -technologie om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te verminderen. AdBlue werkt door chemisch te reageren met uitlaatgassen in een SCR-katalysator, waarbij NOx wordt omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp.

 

Redenen voor Falen van AdBlue-Systemen

 

1. Kwaliteit van AdBlue: Een van de belangrijkste redenen voor het falen van AdBlue-systemen is de kwaliteit van de AdBlue zelf. Wanneer AdBlue van lage kwaliteit wordt gebruikt, kunnen verontreinigingen en onzuiverheden zich ophopen in het SCR-systeem, waardoor verstoppingen en corrosie optreden.

 

2. Verontreiniging van AdBlue Tanks: Als AdBlue wordt opgeslagen in vervuilde tanks of wordt blootgesteld aan verontreinigingen tijdens transport of opslag, kan dit de kwaliteit van de AdBlue aantasten en leiden tot problemen in het SCR-systeem.

 

3. Temperatuurproblemen: AdBlue heeft een optimale werktemperatuur nodig om effectief te zijn. Bij lage temperaturen kan AdBlue bevriezen, wat de toevoer naar het SCR-systeem kan belemmeren. Bij hoge temperaturen kan AdBlue thermisch ontleden, wat leidt tot de vorming van kristallen en onzuiverheden die het SCR-systeem kunnen beschadigen.

 

4. Verkeerd gebruik of onjuiste dosering: Onjuist gebruik van AdBlue, zoals het bijvullen van verkeerde vloeistoffen of het gebruik van een verkeerde dosering, kan leiden tot storingen in het SCR-systeem en kan de prestaties van de motor negatief beïnvloeden.

 

5. Mechanische defecten: Net als elk ander mechanisch systeem zijn AdBlue-systemen ook vatbaar voor mechanische defecten, zoals verstopte leidingen, lekkages, defecte pompen of kleppen, die kunnen leiden tot het falen van het systeem.

 

6. Onvoldoende onderhoud: Onvoldoende onderhoud van AdBlue-systemen, zoals het niet tijdig vervangen van filters of het negeren van waarschuwingslampjes, kan leiden tot storingen en prestatieverlies.

 

7. Onjuiste opslag en behandeling: Het correct opslaan en behandelen van AdBlue is essentieel om de kwaliteit te behouden. Blootstelling aan direct zonlicht, vochtigheid, verontreinigingen of onjuiste opslagomstandigheden kan leiden tot verslechtering van de kwaliteit van AdBlue en tot storingen in het SCR-systeem.

 

8. Fabricagefouten: Soms kunnen AdBlue-systemen defecten vertonen als gevolg van fabricagefouten in componenten zoals sensoren, injectoren of katalysatoren.

 

9. Milieufactoren: Externe factoren zoals extreme weersomstandigheden, veranderingen in brandstofkwaliteit of nieuwe emissienormen kunnen ook invloed hebben op de prestaties en betrouwbaarheid van AdBlue-systemen.

 

Conclusie

 

In een tijd waarin de druk om de uitstoot van voertuigen te verminderen steeds groter wordt, spelen AdBlue-systemen een cruciale rol bij het verminderen van schadelijke emissies van dieselmotoren. Hoewel deze systemen over het algemeen NIET effectief zijn, zijn er verschillende redenen waarom ze kunnen falen. Het is essentieel dat voertuigeigenaren en exploitanten zich bewust zijn van deze potentiële problemen en dat ze zorgvuldig onderhoud en correct gebruik van AdBlue-systemen waarborgen om optimale prestaties en naleving van emissienormen te garanderen. Bovendien is het belangrijk dat fabrikanten blijven innoveren en verbeteren om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van AdBlue-systemen verder te verhogen en eventuele tekortkomingen aan te pakken.

WhatsApp Steun